Categories
İçerik Pazarlama

İçerik pazarlama stratejileri markalar için önemlidir. İyi bir içerik web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara bir şey katmalı, kendilerini değerli hissettirmeli ve markanız ile aralarında bağ kurmalıdır.

Bir e-ticaret sitesi sattığı ürünlerin hayatları nasıl kolaylaştıracağına dair bilgiler sunmalı, eğer moda üzerine bir site ise nasıl kombin yapılması gerektiğine dair içerikler üretmelidir.

Bu küçük bilgi ve içerikleri kullanıcılarınıza sunarak markanız ile aralarında bağ kurmalarını sağlayabilirsiniz.

Yukarıda içerik pazarlaması ile ilgili basit örnekler verdik. Gelin şimdi dünyaca bilinen markaların içerik pazarlama stratejilerine göz atalım.

Lego

Dünya dijitalleşmeye başladıkça pazarlama alanı da büyük değişime uğradı. Pazarlamanın temelini oluşturan 4P kavramı artık yeterli olmamaya başladı. Bundan dolayı da 4C ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Değişen ve gelişen bu pazarlama stratejilerinde artık daha fazla insan odaklı, akla ve ruha hitap eden, duygusal stratejiler kurulmaya başlandı.

Pazarlama stratejilerindeki bu büyük değişim ise kimi markalarda rahat kimi markalarda ise sancılı bir dönem başlattı.

Sancılı bir dönem geçiren markalardan biri de Lego’dur. Ama Lego bu sancılı dönemde dijital dönüşümü içerik pazarlaması ile harmanlayarak yaşadığı bu sancılı dönemi kendi lehine çevirdi.

Lego’nun ilk yaptığı şey ürünlerini yenilemekti. Daha sonrasında da müşterilerine yeni değerler katmaya başladı.

Bunun için de ürünlerine Star Wars, Harry Potter gibi birçok hayranı bulunan kurgusal karakter ekledi. Çocuklar için yine popüler çizgi film karakterlerinden ürünler çıkarttı.

Günün sevilen karakterlerini ürünlerine yerleştirdikten sonra da The Lego Movie adlı filmi çıkartarak sadece Lego karakterlerinden oluşan bir film yaptı. Bu filmin ardından da birçok animasyon filmi geldi.

Film ve animasyon filmlerinin ardından ise yine birçok bilgisayar oyunu yayınladı. Belki de kullanıcılarına en fazla deneyimi sunduğu Lego Digital Design ile müşterilerinin kendi oyunlarını ve oyuncaklarını oluşturma imkanı sundu.

Lego bütün bunları yaparken sosyal medyayı da es geçmedi. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan şirket milyonlarca videolarını izleyicilerine sundu.

Görüldüğü üzere Lego içerik pazarlamasına çok önem veren markalardan biridir. Bunun sayesinde de uzun yıllar sektörde bir numara olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyorlar.

Redbull

Lego gibi Redbull markası da içerik pazarlamasını çok iyi kullanan şirketlerdendir. Uzun yıllar outdoor sporlara verdiği katkılar ve etkinlikler sayesinde sesini daha fazla kişiye duyurmayı başaran Redbull, Felix Baumgartner’in uzaydan atlayışına da sponsor oldu.

Redbull son dönemlerde ise müşterileri ile daha fazla bağ kurmak için yeni içerik pazarlaması stratejileri denemektedir.

Her zaman birçok farklı spor takımına ve bireysel sporcuya sponsor olduğunu bildiğimiz Redbull, bu sefer kendi futbol takımını kurdu.

Redbull Leipzig ilk etapta pek de destek görmemesine rağmen zamanla gelişerek güzel bir destekçi kitlesine ulaştı.

Coca Cola

Her ülke için farklı değerlerde hazırladıkları reklamları, yaptıkları büyük sponsorluklar ile Coca Cola içerik pazarlaması denildiğinde akıllara ilk gelen markalardandır.

Her ülkede farklı içerik pazarlaması uygulayarak içerik pazarlama stratejilerine ne kadar önem verdiğini her seferinde bir kez daha gösteren Coca Cola ülkemizde uzun süreler Roke’n Coke organizasyonları ile tanındı.

Bu içerik pazarlaması sayesinde uzun yıllar rock denildiğinde Coca Cola markası akıllara gelecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir