Categories
Web Tasarım

Web sitesine sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu “Neden Web Sitesi Yaptırmalıyız?” başlıklı yazımızda açıklamıştık. Günümüzde alışverişi bile online yaptığımız için artık web site sahibi olmanın önemi de artmış bulunmaktadır.

Bundan dolayı web tasarım konusunda da yenilikler ve değişiklikler ortaya çıkmıştır. Arama motoru algoritmalarının arama sonuç listesi oluştururken kullandıkları kurallardan kaynaklanan bu değişiklikler birçok web tasarım trendinin oluşmasına sebep olmuştur.

Trendlere uygun olarak tasarlanan web siteleri kullanıcıların beklentilerine ve alışkanlıklarına daha uygun olacağından dolayı kullanıcı deneyimi açısından daha etkili olacaktır.

Ayrıca trendlere uygun hazırlanan web siteleri marka imajını da güçlendirir. Web siteniz 2023 web tasarım trendlerine uygun olduğunda daha modern ve yenilikçi olarak tasarlanmış olur.

Bu durum da markanın yenilikçi ve güncel olduğunu hedef kitlesine göstermek açısından önemlidir.
Trendlere uygun hazırlanan bir web sitesi güncel teknolojileri ve en iyi uygulamaları da kullanır ve bu da web sitesinin arama motoru sıralamalarında daha üst sıralarda yer almasını sağlar.

Peki 2023 web tasarım trendleri nedir? Gelin bakalım:

Yumuşak Görsel Tasarım

Son dönemlerde web tasarımından artık daha yumuşak renkler ve daha az keskin hatlar kullanılmaktadır. Yumuşak görsel tasarımlar sayesinde kullanıcıların gözlerini yormadan daha rahat bir deneyim sunulmaktadır. Bu durum da web sitesinin kullanıcı dostu bir tasarım ile tasarlanmasını sağlamaktadır.

Kullanıcı Deneyimi Odaklı Tasarım

Kullanıcı deneyimi artık en çok önem verilen web site kriterlerinden biridir. Çünkü kullanıcılar daha kolay ve daha hızlı bir şekilde aradıkları bilgi, ürün veya hizmete ulaşmak istemektedir. Bunu sağlamayan sitelerden de hızlıca çıkış yapmaktadırlar.

Kullanıcı deneyimi odaklı tasarımlar ise web sitenizin kullanıcıların yaşadıkları deneyimleri geliştirmek amacıyla yapılan tasarım türüdür.

Kullanıcı deneyimi odaklı tasarımlar ile web sitenizi daha fazla kullanıcı dostu, kolay gezilebilir ve kullanıcılarınıza en iyi deneyimi sunabilir bir site oluşturabilirsiniz.

3 Boyutlu Tasarım

3 boyutlu tasarımlar son birkaç yıldır trend olmuş durumdadır. Hala da popülerliğini sürdürmektedir.
3 boyutlu tasarım kullanıcılara etkileyici bir deneyim sunmaktadır. Bu sayede web siteniz diğer sitelerden daha farklı ve özgün olarak ziyaretçilerin aklında yer edinmektedir.

Video Kullanımı

3 boyutlu tasarım gibi web site tasarımında video kullanımı da son birkaç yıldır popüler olan ve hala popülerliğini devam ettiren bir tasarım yöntemidir.

Web sitesinde kullanacağınız videolar sayesinde kullanıcıların web sitenizi daha kolay anlamasını sağlayabilirsiniz. Bu da markanızın daha kolay akıllarda yer edinmesini sağlayacaktır.

Kişiselleştirilmiş Tasarım

Kişiselleştirilmiş tasarım ile web sitenizi ziyaret eden her bir ziyaretçinin ilgi alanlarına, tercihlerine ve geçmiş davranışlarına dikkat ederek ziyaretçileriniz için özel web siteleri oluşturabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş tasarım sayesinde kullanıcılarınız web sitenizde daha fazla vakit geçireceklerdir. Çünkü girdikleri web site tam anlamıyla kendi dünyaları olacaktır.

Bu durum da ziyaretçilerin markanız ile güçlü bağlar kurmasını sağlayacaktır.

Daha Fazla İnteraktiflik

Web tasarımında daha fazla interaktiflik kullanıldığında kullanıcılar web siteniz ile daha fazla etkileşim haline geçerler.

Örneğin mouse hareketleri veya dokunmatik ekran kullanılarak yapılabilecek interaktif animasyonlar sayesinde kullanıcılarınıza etkileyici bir deneyim sunabilir ve web sitenizi daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

Canlı İllüstrasyonlar

Web tasarımcılar tarafından daha sık kullanılmaya başlanan ve 2023 trendlerinden kabul edilebilecek bir diğeri ise canlı illüstrasyonlardır. Bu trend sayesinde kullanıcılarınıza daha kişisel bir deneyim sağlayabilirsiniz. Bu trend web sitenizde kullandığınız resimlerin daha özgün olmasını sağlayacaktır.

Eğer siz de web sitesine sahip olmak istiyor ve kendinize, markanıza yakışacak bir şekilde trendler göz önünde bulundurularak kullanıcı dostu bir web site tasarlanmasını istiyorsanız WeaSocial ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir