Categories
E-Ticaret

Dijital dünya geliştikçe ve dijital markalar arttıkça dijital pazarlama da vazgeçilmez bir hal almaya başladı.

İşletmeler, marka bilinirliğini arttırmak, müşteri kitlesini genişletmek ve tabi ki satışlarını arttırmak için dijital pazarlama stratejilerini kullanmaya başladılar.

Bu stratejileri uygularken kullanılacak olan araçlarda önem arz etmektedir.

Bundan dolayı bugünkü yazımızda dijital pazarlama stratejilerinde kullanılan araçlardan bahsettik.

Google Analytics

Google tarafından geliştirilen ve tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen araçlardan olan Google Analytics, web sitenizin trafiğini izleminize ve sitenizi ziyaret eden kişilerin davranışlarını anlamanıza yardımcı olmaktadır.

Kapsamlı bir veri izleme aracı olan Google Analytics kullanıcıların web sitenizde hangi sayfalarda dolaştıkları, hangi cihazları kullandıkları, sayfanızda ne kadar süre geçirdikleri gibi birçok veriyi izlemenizi sağlar.

Bu araç sayesinde web sitenizin hangi sayfasının daha çok ilgi duyulduğunu anlayabilir ve bu doğrultuda iyileştirmeler yapabilirsiniz.

Google Analytics sayesinde elde ettiğiniz bütün bu veriler sayesinde de hedef kitlenizi anlamak kolaylaşacaktır. Şöyle ki Google Analytics size web sitenizi ziyaret eden kişilerin demografik bilgilerini sunacaktır.

Bu sayede daha etkili bir şekilde pazarlama çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı zamanda Google Analytics SEO çalışmalarınızda da size yardımcı olabilir. Bu araç sayesinde elde edeceğiniz anahtar kelimeleri kullanarak içerikler oluşturabilir ve web sitenize kolayca organik trafik çekebilirsiniz.

Google Ads

Yine Google tarafından geliştirilen bir araç olan Google Ads, reklamcılık platformudur. Bu platform sayesinde reklamlarınızı Google arama sonuçlarında, youtube videolarında, web sitelerinde ve diğer Google ağlarında görüntülenmelerini sağlayabilirsiniz.

Google Ads sayesinde reklamlarınızı belirli anahtar kelimeler ile hedef kitlenize uygun şekilde oluşturabilirsiniz. Bu sayede daha az maliyetle güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Ayrıca çıktığınız reklamların sonuçlarını izleme imkanı sunan Google Ads hangi reklamlardan nasıl dönüşler aldığınızı gösterir.

Google Ads’in güzel yanlarından biri de reklam bütçenizi kendinizin belirleyebiliyor olmanızdır. Bu özelliği sayesinde bu aracı hem küçük işletmeler hem de kurumsal şirketler kullanabilir.

Facebook Business Manager

İşletmelerin facebook ve instagram gibi sosyal medya platformlarında reklam oluşturmalarına ve içeriklerini, sayfalarını merkezi bir yerden yönetmelerini sağlayan bir araçtır.

İşletmelerin hem sayfalarını hem de reklamlarını tek bir yerden yönetme imkanı veren Facebook Business Manager sosyal medyada daha verimli çalışmalar yapmanızı kolaylaştırır.

Ayrıca yaptığınız çalışmaların analizi sunarak uygulamanız gereken iyileştirmeleri de size gösterir. Yine hedef kitlenizin demografik bilgilerini size sunarak yapacağınız çalışmaların daha etkili ve daha az maliyette sonuçlanmasını sağlar.

SemRush

Dijital pazarlama profesyonelleri ve işletmeler için geliştirilmiş olan SemRush birçok yönden avantaj sağlamaktadır.

Anahtar kelime araştırmasını etkili bir şekilde yaparak bu alanlarda içerikler üretmenizi kolaylaştırır. Yine dijital dünyada önemli çalışmalardan olan rakip analizini de yaparak özgün stratejiler oluşturmanızı sağlayacaktır.

Yine SEO çalışmalarınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir dijital pazarlama aracı olan SemRush web sitenizin SEO performansını analiz ederek iyileştirmeniz gereken alanları size sunar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir